Składniki
- 100 g zielonego ogórka,
- wędzony śledź
- czosnek
- majonez light
- śmietana 18%
- jogurtu naturalnego bez cukru
- koperek/ szczypiorek do dekoracji
- 1/2 łyżeczki curry
- sól
- pieprz
Przygotowanie
100 g zielonego ogórka obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ząbek czosnku zmiażdżyć. Połączyć łyżeczkę majonezu light, łyżeczkę śmietany 18%, łyżeczkę jogurtu naturalnego bez cukru, 1/2 łyżeczki curry, sól, pieprz. Do sosu dodać czosnek, rozdrobnionego wędzonego śledzia bez skóry i ości. Przygotowaną pastą napełnić „łódeczki” z ogórka i posypać koperkiem. Lub ozdobić szczypiorem, bądź zieloną cebulką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...