wtorek, 1 października 2013

Bakłażan faszerowany

  

Składniki
  • 2 bakłażany
  • pomidory w puszce
  • cebula
  • ser żółty
  • czosnek
  • pieprz
  • sól
  • ok 30-40 dag szynki wieprzowej

Przygotowanie
Mięso zmielić. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Mięso wraz z cebulą i czosnkiem podsmażyć na łyżce oliwy, dodać pomidory z puszki, wraz z 2 łyżkami soku z pod pomidorów i smażyć. Bakłażana lekko osolić, aż puści soki, wydrążyć miąższ,  na którego miejsce włożymy farsz. Wysmażone mięso, przyprawić i nałożyć na bakłażana. Piec 20 - 25 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia bakłażany posypać serem. Podawać z sosem tzatziki, lub pomidorowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf