Składniki
- 2 bakłażany
- pomidory w puszce
- cebula
- ser żółty
- czosnek
- pieprz
- sól
- ok 30-40 dag szynki wieprzowej
Przygotowanie
Mięso zmielić. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Mięso wraz z cebulą i czosnkiem podsmażyć na łyżce oliwy, dodać pomidory z puszki, wraz z 2 łyżkami soku z pod pomidorów i smażyć. Bakłażana lekko osolić, aż puści soki, wydrążyć miąższ, na którego miejsce włożymy farsz. Wysmażone mięso, przyprawić i nałożyć na bakłażana. Piec 20 - 25 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia bakłażany posypać serem. Podawać z sosem tzatziki, lub pomidorowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...