piątek, 11 października 2013

Pasta z makreli z jajem

Autorski przepis ze zbiorów Mamusinych  dla  rybo - żerców:)
Taka niby pasta, niby sałatka.


Składniki
  • tuszka z makreli
  • puszka groszku
  • pół czerwonej cebuli
  • 1 cebula
  • 4 jaja
  • 5 ogórków kiszonych mniejszych
  • majonez
  • pieprz

Przygotowanie
Makrelę oddzielić od skóry i ości, przełożyć do naczynia. Groszek osączyć, cebule obrać, drobno pokroić w kostkę. Ogórki również pokroić w kostkę. Jaja ugotować na twardo i drobno posiekać. Składniki połączyć majonezem i doprawić pieprzem.

2 komentarze:

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf