Przepraszam za jakość zdjęcia, które były robione jeszcze "starym" aparatem :) |
Składniki
- 250 dag twarogu
- 0,5 szklanki mleka
- 2-3 łyżki żelatyny
- cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu (Kamis)
- czekoladowe herbatniki
- masło
- maliny (lub inne owoce)
Przygotowanie
Twaróg zmielić. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku. Twaróg połączyć z cukrem, oraz mlekiem z żelatyną, zmiksować.
Podgrzać w garnku masło, dodać pokruszone herbatniki. Zblendować na gładką masę.
Maliny zblendować z cukrem, by powstał mus.
Pucharki wyłożyć herbatnikową masą. Następnie wyłożyć masą sernikową. Włożyć do lodówki do stężenia. Polać stężony musem owocowym. Ozdobić.
Bardzo fajny pomysł
OdpowiedzUsuńO! Jak te serniczki pysznie wyglądają, w takiej postaci to jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Izabela