niedziela, 27 października 2013

Domowe frytki

Składniki
  • ziemniaki
  • papier do pieczenia
  • oliwa
  • tymianek
  • sól
  • ostra papryka


Przygotowanie

Ziemniaki obrać, pokroić na słupki. Do naczynia wlać 2 - 3 łyżki oliwy, włożyć ziemniaki i wymieszać. Na blasze rozłożyć papier do pieczenia, wyłożyć frytki i oprószyć solą, ostrą papryką oraz roztartym w dłoniach tymiankiem. Piec 20 minut w 200 stopniach. Po połowie czasu przemieszać, aby się zarumieniły z każdej strony. Podawać je z dipem śmietanowym.  >dip <


4 komentarze:

  1. takie frytki są najlepsze! Polecam też z marchewki i selera :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha! Tez lubię takie z piekarnika - są duże lżejsze, równie chrupiące i dużo mniej bałaganu z ich przygotowaniem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Domowe frytki są najlepsze :) ! i nie śmierdzi olejem !!
    Jula

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf