- ziemniaki
- papier do pieczenia
- oliwa
- tymianek
- sól
- ostra papryka
Przygotowanie
Ziemniaki obrać, pokroić na słupki. Do naczynia wlać 2 - 3 łyżki oliwy, włożyć ziemniaki i wymieszać. Na blasze rozłożyć papier do pieczenia, wyłożyć frytki i oprószyć solą, ostrą papryką oraz roztartym w dłoniach tymiankiem. Piec 20 minut w 200 stopniach. Po połowie czasu przemieszać, aby się zarumieniły z każdej strony. Podawać je z dipem śmietanowym. >dip <
takie frytki są najlepsze! Polecam też z marchewki i selera :)
OdpowiedzUsuńPycha! Tez lubię takie z piekarnika - są duże lżejsze, równie chrupiące i dużo mniej bałaganu z ich przygotowaniem :)
OdpowiedzUsuńDomowe frytki są najlepsze :) ! i nie śmierdzi olejem !!
OdpowiedzUsuńJula
Apetycznie wyglądają pozdrawiam Marii
OdpowiedzUsuń