wtorek, 8 października 2013

Penne ze szpinakiem, indykiem, i serami


Składniki
  • opakowanie mrożonego szpinaku w kawałkach
  • ser pleśniowy brie
  • ser mascarpone
  • ser żółty
  • gorgonzola
  • 2 główki czosnku
  • kawałek piersi indyka
  • vegeta
  • makaron penne (pióra) wieloziarnisty
  • majeranek

Przygotowanie

Makaron gotujemy al dente. Kawałki szpinaku wyłożyć do rondelka, na małym ogniu podgrzewać, dodać 150 dag serka mascarpone . Czosnek obrać, zetrzeć na najmniejszych oczkach i dodać do szpinaku, wraz z pokrojonym w kostkę serem brie. Sos poddusić i lekko osolić.  Indyka pokroić, podsmażać na 2 łyżkach oliwy. Lekko osolić  i posypać majerankiem. Boczek pokroić na kilka cienkich plasterków, które siekamy na drobniutkie kawałki. Kawałek gorgonzoli i sera żółtego zetrzeć. Smażące się mięso osypać startymi serami, i kawałkami boczku. Smażyć na złoto. Na talerz wyłożyć makaron, następnie sos szpinakowy i na to położyć indyka. Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf