Składniki
- opakowanie mrożonego szpinaku w kawałkach
- ser pleśniowy brie
- ser mascarpone
- ser żółty
- gorgonzola
- 2 główki czosnku
- kawałek piersi indyka
- vegeta
- makaron penne (pióra) wieloziarnisty
- majeranek
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente. Kawałki szpinaku wyłożyć do rondelka, na małym ogniu podgrzewać, dodać 150 dag serka mascarpone . Czosnek obrać, zetrzeć na najmniejszych oczkach i dodać do szpinaku, wraz z pokrojonym w kostkę serem brie. Sos poddusić i lekko osolić. Indyka pokroić, podsmażać na 2 łyżkach oliwy. Lekko osolić i posypać majerankiem. Boczek pokroić na kilka cienkich plasterków, które siekamy na drobniutkie kawałki. Kawałek gorgonzoli i sera żółtego zetrzeć. Smażące się mięso osypać startymi serami, i kawałkami boczku. Smażyć na złoto. Na talerz wyłożyć makaron, następnie sos szpinakowy i na to położyć indyka. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...