czwartek, 3 października 2013

Mus z halibuta



Na mus z halibuta

  •     1 kg filetów z halibuta
  •     250ml śmietany kremówki
  •     piana z 2 białek
  •     1 jajko
  •     garść świeżej bazylii
  •     ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  •     sól, pieprz


Na koszyczki parmezanowe

  •     10 dag parmezanu


Przygotowanie
Rybę pokroić na kawałki ubić pianę z białek następnie zmiksować rybę ze śmietanką kremówką i bazylią, dodać jedno całe jajko. Całość delikatnie połączyć z pianą z białek. Przełożyć do naczynek żaroodpornych i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C i piec przez około 30 minut.
Parmezan zetrzeć na tarce i uformować na papierze do pieczenia placuszki. Wstawić do piekarnika. Jak ser zacznie brązowieć wyjąć go z piekarnika ułożyć na odwróconej do góry nogami misce. Wystudzony ser tworzy koszyczek, do którego należy przełożyć mus z halibuta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf