Na mus z halibuta
- 1 kg filetów z halibuta
- 250ml śmietany kremówki
- piana z 2 białek
- 1 jajko
- garść świeżej bazylii
- ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- sól, pieprz
Na koszyczki parmezanowe
- 10 dag parmezanu
Przygotowanie
Rybę pokroić na kawałki ubić pianę z białek następnie zmiksować rybę ze śmietanką kremówką i bazylią, dodać jedno całe jajko. Całość delikatnie połączyć z pianą z białek. Przełożyć do naczynek żaroodpornych i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C i piec przez około 30 minut.
Parmezan zetrzeć na tarce i uformować na papierze do pieczenia placuszki. Wstawić do piekarnika. Jak ser zacznie brązowieć wyjąć go z piekarnika ułożyć na odwróconej do góry nogami misce. Wystudzony ser tworzy koszyczek, do którego należy przełożyć mus z halibuta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...