wtorek, 1 października 2013

Kapusta kiszona zasmażana

Składniki
  • 1 opakowanie kapusty kiszonej
  • ziele angielskie
  • smalec
  • liść laurowy
  • sos sojowy
  • pieprz

Przygotowanie
Kapustę posiekać drobno, ja jej nie płuczę, bo lubię kwaśną. Na patelni rozgrzać smalec i smażyć kapustę dopóki nie będzie brązowa. Wtedy zalać ją szklanką wody dodać 2 łyżki sosu sojowego, liścia laurowego i dwa ziarna ziela angielskiego i dusić, gdy woda wyparuje, dolać jeszcze pół szklanki. Dusić do miękkości kapusty. Nie potrzebna jest zasmażka, kapusta sama zgęstnieje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf