czwartek, 3 października 2013

Pasta z makreli

Najprostsze co może być, ale bardzo nam smakuje.
Do kanapek świeżego, chrupkiego chlebka.


Składniki

  • 1 makrela wędzona
  • 15-20dag sera zółtego
  • 3 łyżki majonezu
  • cebulka

Przygotowanie
Makrelę obrać ze skóry i ości, wrzucić do miski. Cebulę obrać, drobno posiekać, dodać do makreli. Ser zetrzeć na średnich oczkach. Wszystko to zblendować. Dodać majonezu, wymieszać. Gotowe :)

2 komentarze:

  1. Ciekawa, takiej jeszcze nie jadłam *_*
    Przypadkowa

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój tato często to robił i mi się zapomniało. W sobotę będę na rynku kupie makrele i natychmiast zrobię. Dzięki za przypomnienie.

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf