poniedziałek, 21 października 2013

Udka pieczone z cytryną i gruszkami

Składniki

  • 1/4 szklanki oleju
  • sos sojowy
  • papryka ostra
  • majeranek
  • cytryna
  • gruszka
  • vegeta
  • pieprz



Przygotowanie

Olej, łyżkę sosu sojowego i sok z połówki cytryny wymieszać i wlać do naczynia żaroodpornego. Oczyszczone udka z kurczaka włożyć do powstałej marynaty i odstawić do lodówki. Gruszkę pokroić, pokroić, nie obierać, pół cytryny pokroić w plastry. Następnie udka posypać vegetą, papryką, majerankiem i odrobiną pieprzu. Na każde udko położyć plasterek cytryny. Gruszki poukładać między udkami. Dobrze jest zostawić zamarynowane mięso na parę godzin w lodówce. Piec półtorej godziny w 180 stopniach.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf