Składniki
Przygotowanie
Ciasto należy pozostawić w temperaturze pokojowej, aby się rozmroziło. Jabłka umyć, obrać, Wyjąć gniazda nasienne. Orzechy posiekać i wymieszać cynamonem. Napełnić nimi jabłka. na środek kwadratu ciasta położyć jabłka, brzegi ciasta podnieść do góry i zlepić. Jabłka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec około 25 minut w 220 stopniach.
- cynamon
- słodkie jabłka
- mrożone ciasto francuskie
- orzechy włoskie
- jajko
Przygotowanie
Ciasto należy pozostawić w temperaturze pokojowej, aby się rozmroziło. Jabłka umyć, obrać, Wyjąć gniazda nasienne. Orzechy posiekać i wymieszać cynamonem. Napełnić nimi jabłka. na środek kwadratu ciasta położyć jabłka, brzegi ciasta podnieść do góry i zlepić. Jabłka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec około 25 minut w 220 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...