Składniki
- pojedyncza pierś z kurczaka
- mrożone ciasto francuskie
- kilka pieczarek
- sól
- pieprz
- papryka chilli
Przygotowanie
Pierś opłukać, z błon etc oczyścić. Pokroić na kotlety, rozklepać, bądź nie - wedle uznania, zależy czy chcemy mieć dużo mięsa w cieście, czy też mniej. Filety przyprawić. Pieczarki obrać, obsmażyć na maśle, lekko osolić. Na kwadratowy kawałek ciasta położyć pierś. wokół kotletów naciąć ciasto w równoległe pasy zarówno po jednej jak i drugiej stronie. Na fileta kładziemy nie osączone z masła pieczarki. Tym naciętymi paskami ciasta naprzemiennie oplatać mięso. Piec w 200 stopniach między 20- 30 minut, aż ciasto będzie złoto - brązowe. Podawać z surówką, puree, pieczonymi ziemniakami, frytkami i u mnie obowiązkowo z sosem czosnkowym :)
no same pyszności, kocham tu przebywać :)
OdpowiedzUsuńKama
pysznie i pieknie
OdpowiedzUsuńTo muszę zrobić!!!!!!
OdpowiedzUsuń