piątek, 25 października 2013

Sałatka z indka na ciepło

Składniki
  • kawałek piersi indyczej
  • makaron kokardki
  • zielona fasola szparagowa
  • zielone pesto
  • ser feta
  • 4 jajka
  • cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Makaron ugotować al dente. W połowie gotowania dodać fasolkę. Po odcedzeniu odcedzić i dodać pesto, wymieszać. Jaja ugotować na twardo. Na oliwie podsmażyć czosnek i posiekaną cebulę. Dodać mięso i podsmażać mieszając. Dodać makaron z fasolą, ser, ocet, sól i pieprz. Wymieszać i podsmażać. Wymieszać z jajkiem i podawać ciepłe.

1 komentarz:

  1. Ale ty tym jedzonkiem dziś kusisz musi być pyszne te danie więc spróbuję zrobić ale najpierw kurczaka wg . twego przepisu z poprzedniego postu pa buziaki ślę Maria

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf