czwartek, 10 października 2013

Krupnik na żeberkach

Składniki
  • 2 żeberka
  • 2 pietruszki
  • 1 mały seler
  • 3 marchwie
  • biała część pora
  • 3 ziemniaki
  • kasza jęczmienna wiejska
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • vegeta
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • cebula


Przygotowanie
Żeberka umyć i gotować około 50 minut, dodać obraną całą cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować. Warzywa obrać, zetrzeć na grubym tarle, natomiast pora w cienkie pół talarki. Do gotującego się wywaru dodać kaszę (ja daję jedną torebkę) i warzywa. Gotować jeszcze 20 - 30 minut, do smaku doprawić pieprzem , vegetą i natką pietruszki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf