czwartek, 10 października 2013

Łazanki z kiszonej kapusty

Składniki
  • makaron łazanki (pół opakowania ok 250/300g)
  • pieczarek 25 dag
  • 40 dag kiszonej kapusty
  • 20 dag boczku gotowanego
  • 20 dag jakiejś kiełbasy lub szynki
  • cebula
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sos sojowy

Przygotowanie
Kapustę gotować z liściem laurowym i zielem angielskim 30 - 40 minut. Następnie kapustę podsmażyć, z paroma kroplami sosu sojowego. Kiełbasę/ wędlinę drobno pokroić i również podsmażyć. Pieczarki i cebulę obrać i także podsmażyć. Makaron ugotować, składniki połączyć i razem podsmażyć, doprawić pieprzem i vegetą.

1 komentarz:

  1. Pycha, moje ukochane danie z dzieciństwa, tylko zawsze było z domowym makaronem :D

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf