- po 1 dużym steku z kością na dwie osoby
- tymianek
- rozmaryn
- sól
- świeżo mielony pieprz
- 50dag grzybów
- 1-2 ząbki czosnku
- oliwa
Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć ziołami i oliwą. Stek zostawić na 2 - 3 godziny w temperaturze pokojowej. Następnie ułożyć na dobrze rozgrzanym ruszcie i piec 7 - 8 minut, aż utworzy się rumiana skorupka. Mięso odwrócić, posolić, doprawić pieprzem, grillować drugą stronę, aż się zarumieni. Zdjąć z rusztu, posolić, popieprzyć. Grzyby pokroić w paski, rozgrzać oliwę, podsmażyć czosnek i grzyby. Mięso obłożyć grzybami z dodatkiem masła smakowego np, musztardowego, lub pietruszkowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...