wtorek, 15 października 2013

Stek wołowy po toskańsku

Składniki
  • po 1 dużym steku z kością na dwie osoby
  • tymianek
  • rozmaryn
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 50dag grzybów
  • 1-2 ząbki czosnku
  • oliwa

Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć ziołami i oliwą. Stek zostawić na 2 - 3 godziny w temperaturze pokojowej. Następnie ułożyć na dobrze rozgrzanym ruszcie i piec 7 - 8 minut, aż utworzy się rumiana skorupka. Mięso odwrócić, posolić, doprawić pieprzem, grillować drugą stronę, aż się zarumieni. Zdjąć z rusztu, posolić, popieprzyć. Grzyby pokroić w paski, rozgrzać oliwę, podsmażyć czosnek i grzyby. Mięso obłożyć grzybami z dodatkiem masła smakowego np, musztardowego, lub pietruszkowego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf