wtorek, 29 października 2013

Śledzie z śmietaną

Składniki

  •     2 cebule
  •     śmietana 12%
  •     majonez kielecki
  •     zielona cebulka, papryka czerwona do ozdoby
  •     3 płaty śledziowe
  •     pieprz

Przygotowanie

Cebulę obrać, sparzyć wrzątkiem. Pokroić w bardzo drobną kostkę. Do naczynia dać 4 łyżki śmietany 12, połączyć z majonezem, cebul, dodać trochę pieprzu.Płaty śledziowe - ja miałam z zalewy octowej- przepłukać przekroić na pół każdy wzdłuż. ułożyć na talerzu dodać śmietanę. Można wcześniej śledzie pokroić w kostkę i połączyć ze śmietaną, jednak ja wolę taką kompozycję :)



Śledzie - w każdej postaci

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf