środa, 16 października 2013

Filety z indyka w zielonym sosie

Składniki
  • pierś indycza
  • 50 dag mrożonego groszku
  • 1 łyżka suszonej mięty
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki tłustej śmietany
  • 4 jaja
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie
Groszek z miętą gotować 5 minut, odcedzić i zblendować na gładką masę. Dodać masło, śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na cztery części i włożyć każde  do osobnej kokilki do zapiekania. Filety z indyka opłukać, osuszyć, usmażyć na rumiano, pokroić w plastry, ułożyć na jajach. Na każdą porcję położyć trochę sosu z groszku. Przed podaniem włożyć do piekarnika, aby sos się zeszklił. Podawać z grzankami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf