- pierś indycza
- 50 dag mrożonego groszku
- 1 łyżka suszonej mięty
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki tłustej śmietany
- 4 jaja
- posiekana natka pietruszki
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie
Groszek z miętą gotować 5 minut, odcedzić i zblendować na gładką masę. Dodać masło, śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na cztery części i włożyć każde do osobnej kokilki do zapiekania. Filety z indyka opłukać, osuszyć, usmażyć na rumiano, pokroić w plastry, ułożyć na jajach. Na każdą porcję położyć trochę sosu z groszku. Przed podaniem włożyć do piekarnika, aby sos się zeszklił. Podawać z grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...