poniedziałek, 21 października 2013

Rogaliki z ciasta francuskiego

Składniki
  • ciasto francuskie mrożone
  • konfitury lub to czym chcemy nadziać rogaliki
  • jajko
  • brązowy cukier

Przygotowanie

Ciasto rozmrozić, i pokroić na trójkąty. Farsz nałożyć po łyżeczce na każdy trójkąt ciasta, blisko jednego z boków. Zwinąć ostrożnie ciasto w rogaliki, zaczynając od boku z porcją nadzienia. Końce ciasta zacisnąć, aby konfitura nie wypłynęła. Rogaliki posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać brązowym cukrem. Piec około 25 minut w 190 stopniach.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf