czwartek, 3 października 2013

Kawa mrożona


Składniki

  • kilka łyżek lodów - u mnie straciatella Algida
  • 300 ml mleka
  • 100 ml słodkiej śmietanki
  • 2 filiżanki espresso lekko ostudzone lub dwie filiżanki mocnej czarnej kawy
  • 250ml śmietana 30%
  • 2 łyżeczki kakao do posypania
  • 2 łyżeczki cukru z wanilią i nutą kardamonu


Przygotowanie

Do garnka włożyć lody. Zalać mlekiem, śmietanką i kawą. Wlać napój do wcześniej schłodzonych szklanek. Ubić śmietanę z cukrem na sztywno. Ułożyć na wierzch kawy. Posyp kakao. Podać natychmiast.

1 komentarz:

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf