piątek, 11 października 2013

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki
  • pół małej główki czerwonej kapusty
  • czerwona cebula
  • 1 duża marchew
  • 3-4 ogórki kiszone
  • ocet balsamiczny
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Przygotowanie
Kapustę przepłukać, oczyścić z wierzchnich liści i poszatkować. Marchew obrać, zetrzeć na dużych oczkach. Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, wraz z ogórkiem. Włożyć składniki do miski. Do szklanki nalać dwie łyżki oliwy,  łyżkę octu balsamicznego i dwie łyżki wody, dodać soli, pieprzu i trochę cukru do smaku, wymieszać i polać dressingiem surówkę. Wymieszać.


1 komentarz:

  1. Suróweczka wygląda przepysznie i zapewne tak też smakuje:))))
    Pozdrawiam!!!

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf