Składniki
- 1 chleb drwalski
- 2 czubate łyżeczki musztardy dijon
- sok z 1 cytryny, sparzonej i wyszorowanej
- 10 dużych liści bazylii lub 15 małych, umytych i osuszonych
- pieprz
- sól
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- szynka szwarcwaldzka
- roszponka
- 3 pomidory suszone, pokrojone w paseczki
- 1 pomidor, dobrze umyty, pokrojony w talarki
- plastry sera morskiego
- oliwki zielone
- pesto zielone
Przygotowanie
Chleb drwalski przekroić na pół. W miseczce wymieszać dwie czubate łyżeczki musztardy diżońskiej, sok z jednej cytryny, dziesięć posiekanych listków bazylii, świeżo mielony pieprz i świeżo mieloną sól, cztery łyżki oliwy z oliwek.
Spód chleba polać przygotowanym wcześniej sosem. Ułożyć na przemian plasterki szynki i sera, dodać plastry pomidora, oliwki, i sałatę. Polać pesto z bazylii. >pesto<
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...