niedziela, 17 listopada 2013

Żeberka w sosie grzybowym




Składniki

  •     800 g żeberek wieprzowych
  •     2 cebule
  •     50 g grzybów suszonych
  •     2 łyżki mąki
  •     50 ml oleju
  •     sól
  •     pieprz


Przygotowanie

Żeberka umyć i podzielić na porcje. W garnku rozgrzać olej i smażyć żeberka przez około 15 minut z każdej strony. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dolać 500 ml wody. Dodać suszone grzyby. Dusić żeberka przez półtorej godziny. Pod koniec duszenia zagęścić sos zawiesiną przygotowaną z mąki i wody.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf