środa, 13 listopada 2013

Karp pieczony w folii

Składniki:

  •     1 karp (ok. 1 kg)
  •     4 cebule
  •     2 spore łyżki masła
  •     2 ząbki czosnku
  •     2 gałązki pietruszki
  •     sól


Przygotowanie

Karpia umyć, sprawić, przyciąć ogon, opłukać i posolić. Cebulę obierać i pokroić w plastry. Włożyć cebulę oraz gałązki pietruszki do środka ryby, a resztą cebuli dokładnie obłożyć rybę i zawinąć ją w folię. Włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia usuń cebulę z karpia. Posmaruj wierzch i wnętrze ryby masłem i posiekanym czosnkiem. Włożyć rybę do żaroodpornego naczynia i owinąć ją folią do pieczenia. Piec przez około godzinę w temperaturze 180°. Możesz udekorować ziarenkami kolorowego pieprzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf