środa, 6 listopada 2013

Łosoś zapiekany w śmietanie

Składniki

  •     4 kawałki łososia
  •     sok z 1 cytryny
  •     300 ml słodkiej śmietany
  •     natka pietruszki
  •     2 ząbki czosnku
  •     sól
  •     pieprz



Przygotowanie

Łososia skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Natkę pietruszki posiekać. Śmietanę wymieszać z pietruszką oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Łososia ułożyć w niewielkim naczyniu żaroodpornym, zalać przygotowanym sosem śmietanowym i wstawić do  piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zapiekać przez około 35 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf