środa, 13 listopada 2013

Karp z kapustą i grzybami

Składniki

  •     1 kg patroszonego karpia
  •     1 szklanki mąki
  •     70 ml oleju
  •     1 kg kapusty kiszonej
  •     50 g grzybów suszonych
  •     2 cebule
  •     50 g masła
  •     sól
  •     pieprz
  •     liść laurowy
  •     ziele angielskie


Przygotowanie

Kapustę zalać wodą, dodać grzyby i przyprawy, gotować przez około 1 godziny. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Gdy cebula będzie zeszklona dodać 1 łyżkę mąkę i zamieszać. Zasmażkę dodać do kapusty.
Karpia podzielić na dzwonka. Przyprawić solą i pieprzem. Obtaczaj w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Na talerz wyłożyć kapustę, a następnie ułożyć na niej karpia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf