- 1 kg patroszonego karpia
- 1 szklanki mąki
- 70 ml oleju
- 1 kg kapusty kiszonej
- 50 g grzybów suszonych
- 2 cebule
- 50 g masła
- sól
- pieprz
- liść laurowy
- ziele angielskie
Przygotowanie
Kapustę zalać wodą, dodać grzyby i przyprawy, gotować przez około 1 godziny. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Gdy cebula będzie zeszklona dodać 1 łyżkę mąkę i zamieszać. Zasmażkę dodać do kapusty.
Karpia podzielić na dzwonka. Przyprawić solą i pieprzem. Obtaczaj w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Na talerz wyłożyć kapustę, a następnie ułożyć na niej karpia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...