niedziela, 17 listopada 2013

Pasztet z suszonych grzybów

Składniki

  •     30 dag suszonych grzybów
  •     2 cebule
  •     2 pszenne bułki
  •     250 ml śmietany 18%
  •     garść orzechów włoskich
   *  po 2 łyżeczki ziół:
  •     tymianku
  •     majeranku
  •     bazylii
  •     mielonego kminku
  •     sól i pieprz do smaku
  •     4 jajka
  •     wywar z warzyw


Przygotowanie

Grzyby namoczyć przez noc i ugotować w wywarze z warzyw. Cebule zeszklić na patelni, bułkę namoczyć w śmietanie, dodać grzyby i zmielić lub zmiksować. Dodać posiekane orzechy i jajka. Brytfankę natrzeć tłuszczem i posypać resztą orzechów, przełożyć masę. Całość zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf