sobota, 16 listopada 2013

Tatar z wędzonych ryb

Składniki

  •     8 dag wędzonego pstrąga
  •     8 dag wędzonej makreli
  •     8 dag wędzonej siei lub sielawy
  •     2 kiszone ogórki średniej wielkości
  •     1 mała cebula
  •     2 cm kawałek świeżego chrzanu
  •     1 jabłko
  •     łyżka oliwy
  •     sok z jednej cytryny
  •     łyżka posiekanej natki pietruszki
  •     kilka kromek ciemnego pieczywa
  •     2 łyżki masła
  •     1 ząbek czosnku


Przygotowanie

Pstrąga, makrelę i sielawę drobno posiekać i wrzucić do miski. Do ryb wrzucić posiekanego ogórka, cebulę, tarty chrzan, jabłko i czosnek. Dodać oliwę, natkę pietruszki oraz sok z cytryny. Wymieszać z solą i pieprzem. Na środku talerza ułożyć na liściu sałaty tatara. Na patelni na małym ogniu rozgrzać masło, dodać posiekany ząbek czosnku i natkę pietruszki, po czym przesmażyć na tym kromki chleba. Kromki podawać do tatara.

* Jeżeli ktoś uwielbia ryby, to gwarantuję, że mu posmakuje :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf