- 8 dag wędzonego pstrąga
- 8 dag wędzonej makreli
- 8 dag wędzonej siei lub sielawy
- 2 kiszone ogórki średniej wielkości
- 1 mała cebula
- 2 cm kawałek świeżego chrzanu
- 1 jabłko
- łyżka oliwy
- sok z jednej cytryny
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- kilka kromek ciemnego pieczywa
- 2 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
Przygotowanie
Pstrąga, makrelę i sielawę drobno posiekać i wrzucić do miski. Do ryb wrzucić posiekanego ogórka, cebulę, tarty chrzan, jabłko i czosnek. Dodać oliwę, natkę pietruszki oraz sok z cytryny. Wymieszać z solą i pieprzem. Na środku talerza ułożyć na liściu sałaty tatara. Na patelni na małym ogniu rozgrzać masło, dodać posiekany ząbek czosnku i natkę pietruszki, po czym przesmażyć na tym kromki chleba. Kromki podawać do tatara.
* Jeżeli ktoś uwielbia ryby, to gwarantuję, że mu posmakuje :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...