niedziela, 17 listopada 2013

Czekolada na gorąco z miętą i wiśniami

Składniki

  •     100 g czekolady gorzkiej
  •     100 g czekolady mlecznej
  •     100 g czekolady miętowej
  •     300 ml śmietanki 30%
  •     100 ml mleka 3,2%
  •     50 ml śmietanki do ubicia 36%
  •     8 wiśni kandyzowanych
  •     1 gałązka mięty do dekoracji



Przygotowanie

W rondelku zagotować mleko i śmietankę. Pokruszyć wszystkie czekolady i wsypać do bardzo gorącej śmietanki. Mieszać energicznie, aż czekolada się rozpuści i stanie się jedwabista.
Śmietankę ubić na puszty krem. Czekoladę przelać do szklanek i na wierzch nałożyć po łyżce bitej śmietanki. Cztery kandyzowane wiśnie pokroić na kawałki i posypać nimi wierzch napoju. Dodatkowo dekoracyjnie dołożyć po wisience z ogonkiem na brzegu szklanki oraz listku mięty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf