środa, 6 listopada 2013

Śledzie z grzybami

Składniki:

  •     3 płaty śledziowe (matiasy)
  •     3 grzybki marynowane
  •     2 cebule
  •     4 łyżki octu
  •     2 łyżki cukru
  •     sól


Przygotowanie

Cebulę przekroić na pół, a następnie w pół talarki. Włożyć do miseczki, a następnie dodać sól, cukier i ocet. Wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na godzinę.  W międzyczasie zawinąć każdego grzybka w płat śledziowy i zepnij i spiąć wykałaczką, aby powstał rolmops. Na talerzyk wyłożyć przygotowaną cebulę, a następnie ułożyć rolmopsiki śledziowe.


Śledzie - w każdej postaci

1 komentarz:

  1. Bardzo dziękuje za wpisy w akcji śledziowej :) Oj idą idą święta!

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf