- 800 g wołowiny na pieczeń
- 2 łyżki mąki
- 50 ml oleju
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- liść laurowy
Przygotowanie
Mięso umyć, przyprawić solą i pieprzem. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać olej i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°C. Piec przez około 2 godz.
Po upieczeniu pieczeń wyłożyć na talerz. Sos wytworzony podczas pieczenia zlać z naczynia żaroodpornego do garnka. Dodać do niego ziele angielskie i liść laurowy. Dolać 1 l wody. Pokroić w plastry upieczoną pieczeń i wyłożyć do garnka z sosem. Gotować na małym ogniu przez około 10 min. W naczyniu zrobić zawiesinę z mąki i wody. Zagęścić sos.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...