środa, 6 listopada 2013

Pieczeń wołowa

Składniki

  •     800 g wołowiny na pieczeń
  •     2 łyżki mąki
  •     50 ml oleju
  •     sól
  •     pieprz
  •     ziele angielskie
  •     liść laurowy

Przygotowanie

Mięso umyć, przyprawić solą i pieprzem. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać olej i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°C. Piec przez około 2 godz.
Po upieczeniu pieczeń wyłożyć na talerz. Sos wytworzony podczas pieczenia zlać z naczynia żaroodpornego do garnka. Dodać do niego ziele angielskie i liść laurowy. Dolać 1 l wody. Pokroić w plastry upieczoną pieczeń i wyłożyć do garnka z sosem. Gotować na małym ogniu przez około 10 min. W naczyniu zrobić zawiesinę z mąki i wody. Zagęścić sos.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf