środa, 13 listopada 2013

Karp podawany na cebuli

Składniki

  •     1 kg patroszonego karpia
  •     3 cebule
  •     1 szklanka octu
  •     1 szklanki cukru
  •     1 litra wody
  •     70 ml oleju
  •     1 szklanki mąki
  •     sól
  •     pieprz
  •     ziele angielskie
  •     liść laurowy


Przygotowanie

Karpia podzielić na dzwonki. Przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć go w mące. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć karpia.
Zalewa: ocet, wodę, cukier, liść laurowy i ziele angielskie zagotować. Wrzucić pokrojoną w półksiężyce cebulę. Wszystko gotować przez około 5 minut. W misce ułożyć usmażone kawałki ryby, a następnie zalać przygotowaną zalewą. Odstawić do lodówki na 24 godz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf