środa, 13 listopada 2013

Halibut w sosie estragonowo - pomarańczowym



Składniki

  •     6 grubych filetów z halibuta
  •     1 łyżka mąki
  •     łyżka wytrawnego białego wermutu
  •     1/2 szklanki soku pomarańczowego
  •     1/2 szklanki soku grejpfrutowego
  •     łyżka musztardy Dijon
  •     cząstki pomarańczy
  •     świeży estragon
  •     masło
  •     śmietanka
  •     sól
  •    pieprz
  •    cukier


Przygotowanie
Sok pomarańczowy, grejpfrutowy i wermut gotować na małym ogniu w stalowym garnku. Kiedy płyn bardzo mocno odparuje dodać do niego łyżkę musztardy, dobrze wymieszać i połączyć ze śmietanką kremówką. Zostawić sos na małym ogniu, by zgęstniał. Rybę posolić, posypać pieprzem i mąką. Zrumienić rybę na maśle. Wlać sos na patelnię i chwilę gotować razem, aż ryba będzie gotowa, dodać świeży estragon, uzupełnić przyprawy. Dodać cząstki pomarańczy do sosu by się zagrzały.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf