środa, 13 listopada 2013

Karp z sosem chrzanowym

Składniki

  •     1 kg patroszonego karpia
  •     1 marchewka
  •     1 pietruszka
  •     1 seler
  •     1 por
  •     1 cebula
  •     150 g chrzanu tartego
  •     ziele angielskie
  •     liść laurowy
  •     sól
  •     cukier




Przygotowanie

Warzywa obierać, dodać przyprawy i przygotować z nich wywar. Karpia podzielić na porcje i gotować w wywarze przez około 10 minut. Przygotować sos chrzanowy poprzez wymieszanie chrzanu ze śmietaną i cukrem. Karpia podawać polanego sosem chrzanowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf