Przynoszą szczęście. Można je podarować pod choinkę, ale musimy przygotować je sami...
- 6-8 dag biszkoptu (resztki tortu, gotowy spód biszkoptowy lub samemu upiec)
- 8 dag masła
- 10 dag gorzkiej czekolady
- 3 łyżki kakao
- 3 - 4 łyżki Baileys
- 2 dag zmielonych lub posiekanych migdałów
- 2 * 3 łyżki cukru pudru
Przygotowanie
Pokruszyć biszkopt , wymieszać z wiórkami masła i drobno startą czekoladą. Dodać łyżkę kakao, likier i migdały. Wyrobić mikserem, lekko zagnieść i wstawić do lodówki. Po schłodzeniu i stwardnieniu masy ulep około 40 kulek. Połowę obtocz w cukrze pudrze, a połowę w kakao( można dodać chili).
Witaj Kinga tyle dzisiaj tych przepisów nadawałaś że ja nic tylko siedzę przed kompem i najciekawsze przepisuję na kartke okulary mam nowe ale niech je ale daję radę zaniedługo odpowiem na twoje pytania nominacji pozdrawiam ciepło Maria
OdpowiedzUsuń