sobota, 16 listopada 2013

Karp w białym winie z pieczarkami

Składniki:

  •     1 kg patroszonego karpia
  •     300 g pieczarek
  •     2 cebule
  •     100 ml białego wina
  •     100 g margaryny
  •     3 łyżki mąki
  •     70 ml oleju
  •     sól
  •     pieprz



Przygotowanie

Na patelni rozpuścić margarynę i podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Pieczarki umyć, pokroić w grubsze plasterki i dodać na patelnię z cebulą. Pod koniec smażenia dodać wino.
Karpia podzielić na 4 porcje. Przyprawić solą i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, smażyć karpia po 2 min z każdej strony. Wyłożyć na półmisek i obłożyć smażonymi pieczarkami z cebulą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf