sobota, 24 maja 2014

Tarta z serem brie, kabanosem i brzoskwinią


Składniki

ciasto
  • 225 g mąki
  • 125 g masła
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki zimnej wody
  • pół łyżeczki soli

  • 2 kabanosy Tarczyński pepperoni
  • ser typu brie
  • 4 połówki brzoskwiń z zalewy


Przygotowanie

Z podanych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć nim blaszkę i włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny. Brzoskwinie pokroić w cienkie pół talarki. Kabanosa pokroić w cienkie plasterki. Ser pokroić w cienkie plastry. Ciasto wyłożyć serem, następnie brzoskwinią i kabanosem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przed 25 minut.

3 komentarze:

  1. Intrygujące połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jeśli chodzi o smak pepperoni, to bardziej wyrazisty smak mają kabanosy kani, ale to taka moja subiektywna opinia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Możliwe. Ja takie miałam, takie wykorzystałam i też smakowało :-)

      Usuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf