poniedziałek, 12 maja 2014

Grilowane bułki z serami, masłem czosnkowym i ziołami

Składniki

  • bułka ciabatta
  • ser zółty
  • zioła prowansalskie
  • ser typu lazur
  • masło
  • czosnek


Przygotowanie

Na jedną bułkę wziąć 2 ząbki czosnku. Obrać, zetrzeć na małym oczku na tarce. Połączyć z masłem. Ser żółty zetrzeć, pleśniowy pokroić w cienkie plasterki. Miąższ bułki wyjąć. Nasmarować bułkę masłem, ułożyć plastry sera pleśniowego. Posypać tartym żółtym serem i ziołami prowansalskimi. Zapiekać do stopienia sera., i raczej na białym węglu inaczej je spalimy. Ciabattę można zastąpić bagietką.


2 komentarze:

  1. Mrrrr pychota :) też taki chleb krojony przekładany pastą z czosnku/majonezu/keczupu i przypraw upieczony w folii na grilu jest pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno sprawdzę jak smakuje jeśli tylko pogoda nam da możliwości...bo za oknem dziwna ta aura, jakaś taka nie majowa...
    Buziaki:)

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf