- bułka ciabatta
- ser zółty
- zioła prowansalskie
- ser typu lazur
- masło
- czosnek
Przygotowanie
Na jedną bułkę wziąć 2 ząbki czosnku. Obrać, zetrzeć na małym oczku na tarce. Połączyć z masłem. Ser żółty zetrzeć, pleśniowy pokroić w cienkie plasterki. Miąższ bułki wyjąć. Nasmarować bułkę masłem, ułożyć plastry sera pleśniowego. Posypać tartym żółtym serem i ziołami prowansalskimi. Zapiekać do stopienia sera., i raczej na białym węglu inaczej je spalimy. Ciabattę można zastąpić bagietką.
Mrrrr pychota :) też taki chleb krojony przekładany pastą z czosnku/majonezu/keczupu i przypraw upieczony w folii na grilu jest pycha :)
OdpowiedzUsuńNa pewno sprawdzę jak smakuje jeśli tylko pogoda nam da możliwości...bo za oknem dziwna ta aura, jakaś taka nie majowa...
OdpowiedzUsuńBuziaki:)