- camembert
- oliwa
- papryka słodka
- pieprz ziołowy
- zioła prowansalskie
Przygotowanie
Do naczynia nalać dwie łyżki oliwy, dodać po łyżeczce papryki, pieprzu, ziół i wymieszać. Ser włożyć do marynaty, wysmarować z każdej strony i włożyć do lodówki. Minimum godzinę musi się marynować. Grillować do zarumienienia i raczej na żarze niż w pełnym ogniu. Nie używajcie widelca do obracania, bo ser ze środka może wypłynąć. Jeść na ciepło, cała frajda z wypływającego sera po przekrojeniu. Podawać z żurawinowym chutneyem, lub sosem czosnkowym!
Sos majonezowo śmietanowy z pieczonym czosnkiem
Chutney z żurawiną
z chęcią wypróbuję :D wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńNie przepadam za grillowanym jedzeniem, ale dodatki jak najbardziej...
OdpowiedzUsuńchlebuś, sałateczki, sery...ummmmmmmmmmiam...
z przepisu skorzystam...
czy masz może przepis na jakiś chlebek z ziołami właśnie taki na grilla?, chętnie, bym spróbowała...
Buziaki:) Aga z Różanej...