sobota, 17 maja 2014

Kisiel truskawkowy

Składniki

  • 10 średniej wielkości truskawek
  • pół szklanki wody
  • cukier
  • mąka ziemniaczana

Przygotowanie

Zagotować wodę w rondelku. Truskawki opłukać, oczyścić z szypułek. Pokroić w kostkę. Włożyć do gotującej się wody. Dodać cukru - ile kto lubi. Gotować, gdy woda nieco odparuje dodać pół łyżki - łyżkę mąki ziemniaczanej, w zależności ile zostanie nam wody z truskawkami w rondelku. Wymieszać dokładnie, aby nie powstały grudki z mąki. Gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf