ciasto
- 225 g mąki
- 100 g masła
- 4 łyżki zimnej wody
- pół łyżeczki soli
- pół łyżeczki ziół prowansalskich
farsz
- 4 kabanosy Tarczyński pepperoni
- 2 cebule
- sos ciemny sojowy
- oliwa
- ser pleśniowy typu lazur
Przygotowanie
Z podanych składników zagnieść ciasto, wyłożyć nim foremkę do tarty i wkładamy ją do lodówki na około 30 minut, czas przygotowania farszu.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy. Dodać cebulę zeszklić, polać połową łyżeczki sosu sojowego ciemnego. Poddusić. Kabanosy pokroić w cienkie plasterki. Dodać do cebuli. Pokrojony w cienkie paski ser rozłożyć na cieście, na wierzch ułożyć cebulę z kabanosem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...