sobota, 24 maja 2014

Deser z truskawek - mus czy pianka ?



Składniki

  • 150 ml śmietany 30%
  • 210/220 g truskawek
  • żelatyna
  • cukier

Przygotowanie

W dwóch łyżkach gorącej wody rozpuścić 1-2 łyżki żelatyny. Truskawki oczyścić z szypułek i opłukać. Owoce z cukrem pudrem zblendować na mus. Schłodzoną śmietanę zmiksować na pianę, można również dodać cukru. Łyżką wymieszać tężejącą żelatynę z truskawkami i połączyć łyżką z bitą śmietaną. Wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Można podawać z lodami.

1 komentarz:

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf