niedziela, 11 maja 2014

Seler grillowany

Składniki

  • masło
  • seler
  • ser żółty najlepiej ostrzejszy
  • sól
  • pieprz
  • opcjonalnie pomidor

Przygotowanie

Selera obrać, pokroić w plastry nie większe niż 0,5 centymetra.  Każdy plaster posmarować cienko masłem, posypać solą i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową i zapiekać około 10 minut z każdej strony. Gdy seler zmięknie - po 20 minutach wyjąć z folii, położyć po plasterku sera, lub po łyżce startego sera oraz plasterku pomidora. Zapiekać do stopienia. Można podać do mięs, ryb bądź po prostu solo.

1 komentarz:

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf