piątek, 16 maja 2014

Gulasz z wątróbek drobiowych

Składniki

  • 20 dkg wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • pól kostki rosołowej drobiowej
  • pieprz
  • sól
  • czosnek
  • majeranek
  • mleko
  • mąka
  • oliwa
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

Przygotowanie

Wątróbkę oczyścić, pokroić, włożyć do garnka i zalać mlekiem. Moczyć parę godzin, ja zostawiam na noc. Wątróbki później są bardziej kruche. Następnie ponownie je opłukać. Posolić, oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące. Wysmażyć na złoto na rozgrzanej oliwie. Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do wątróbki. Gdy się zarumieni zalać całość szklanką wody. Dodać dwa ziela angielskie, liść laurowy, pół kostki rosołowej oraz łyżeczkę majeranku. Dusić około 20 - 30 minut. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. W razie potrzeby zagęścić sos zaczepką z mąki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf