sobota, 17 maja 2014

Pasta pepperoni z kabanosów podana na krakersach

 Oto mój zwycięski przepis w konkursie Tarczyńskiego na przekąskę,
którą można zabrać na majówkę.
Rywalizacja była duża, nagroda spora.
Także bardzo się cieszę, i dziękuję organizatorom Tarczyński,
jak i właścicielce bloga Dorota Smakuje za tak wielkie wyróżnienie! 



 Składniki

  • 5 kabanosów pepperoni Tarczyński
  • pół pomidora
  • czerwona papryka
  • 3-4 łyżki majonezu Kieleckiego
  • krakersy Lajkonik

Przygotowanie

Do blendera wrzucić połamane kabanosy, połowę sparzonego pomidora, oraz oczyszczoną paprykę. Dołożyć 3-4 łyżki majonezu. Zsiekać. Pastę można podać do kanapek. Jak i również z krakersami słonymi. Nie trzeba doprawiać, kabanosy są dość pikantne.




A to moje nagrody na które czekam z niecierpliwością <3 O takim koszu marzyłam :-) A z zapasu kabanosów na pewno powstaną nowe potrawy i przekąski.




2 komentarze:

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf