Oto mój zwycięski przepis w konkursie Tarczyńskiego na przekąskę,
którą można zabrać na majówkę.
Rywalizacja była duża, nagroda spora.
Także bardzo się cieszę, i dziękuję organizatorom Tarczyński,
jak i właścicielce bloga Dorota Smakuje za tak wielkie wyróżnienie!
którą można zabrać na majówkę.
Rywalizacja była duża, nagroda spora.
Także bardzo się cieszę, i dziękuję organizatorom Tarczyński,
jak i właścicielce bloga Dorota Smakuje za tak wielkie wyróżnienie!
Składniki
- 5 kabanosów pepperoni Tarczyński
- pół pomidora
- czerwona papryka
- 3-4 łyżki majonezu Kieleckiego
- krakersy Lajkonik
Przygotowanie
Do blendera wrzucić połamane kabanosy, połowę sparzonego pomidora, oraz oczyszczoną paprykę. Dołożyć 3-4 łyżki majonezu. Zsiekać. Pastę można podać do kanapek. Jak i również z krakersami słonymi. Nie trzeba doprawiać, kabanosy są dość pikantne.
A to moje nagrody na które czekam z niecierpliwością <3 O takim koszu marzyłam :-) A z zapasu kabanosów na pewno powstaną nowe potrawy i przekąski.
super!
OdpowiedzUsuńNo nie :-) Też się bardzo cieszę ;-)
Usuń