Składniki
ciasto
- 225 g mąki
- 125 g masła
- 1 żółtko
- 3 łyżki zimnej wody
- pół łyżeczki soli
- 2 kabanosy Tarczyński pepperoni
- ser typu brie
- 4 połówki brzoskwiń z zalewy
Przygotowanie
Z podanych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć nim blaszkę i włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny. Brzoskwinie pokroić w cienkie pół talarki. Kabanosa pokroić w cienkie plasterki. Ser pokroić w cienkie plastry. Ciasto wyłożyć serem, następnie brzoskwinią i kabanosem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przed 25 minut.
Intrygujące połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńjeśli chodzi o smak pepperoni, to bardziej wyrazisty smak mają kabanosy kani, ale to taka moja subiektywna opinia :)
OdpowiedzUsuńMożliwe. Ja takie miałam, takie wykorzystałam i też smakowało :-)
Usuń