piątek, 23 maja 2014

Zupa z botwinki

Składniki

  • 400g botwinki
  • jeden burak
  • mała marchewka
  • mała pietruszka
  • bulion warzywny
  • 100 ml śmietany 18%
  • sok z cytryny
  • biała fasola w puszce
  • szczypior

Przygotowanie
Bulion zagotować w garnku. Warzywa obrać. Marchew i pietruszkę zetrzeć na dużych oczkach, buraka i botwinkę pokroić w kostkę i dodać do bulionu. Gotować do miękkości warzyw. Dodać dwie łyżki soku z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę i fasolę z puszki, całość wymieszać. Podawać z posiekanym szczypiorkiem i jajkiem na twardo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf