wtorek, 6 maja 2014

Camembert z grilla

Składniki

  • camembert
  • oliwa
  • papryka słodka
  • pieprz ziołowy
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie

Do naczynia nalać dwie łyżki oliwy, dodać po łyżeczce papryki, pieprzu, ziół i wymieszać. Ser włożyć do marynaty, wysmarować z każdej strony i włożyć do lodówki. Minimum godzinę musi się marynować. Grillować do zarumienienia i raczej na żarze niż w pełnym ogniu. Nie używajcie widelca do obracania, bo ser ze środka może wypłynąć. Jeść na ciepło, cała frajda z wypływającego sera po przekrojeniu. Podawać z żurawinowym chutneyem, lub sosem czosnkowym!

Sos majonezowo śmietanowy z pieczonym czosnkiem
Chutney z żurawiną

2 komentarze:

  1. z chęcią wypróbuję :D wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie przepadam za grillowanym jedzeniem, ale dodatki jak najbardziej...
    chlebuś, sałateczki, sery...ummmmmmmmmmiam...
    z przepisu skorzystam...
    czy masz może przepis na jakiś chlebek z ziołami właśnie taki na grilla?, chętnie, bym spróbowała...
    Buziaki:) Aga z Różanej...

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf