poniedziałek, 9 września 2013

Zupa z karpia z rodzynkami


Składniki

  •     wywar z warzyw
  •     2 głowy karpia
  •     filet z karpia
  •     ¾ szklanki śmietany
  •     1 żółtko
  •     ¼ szklanki rodzynek namoczonych w białym winie
  •     1 łyżeczka konfitury śliwkowej
  •     1 łyżeczka miodu


Przygotowanie
Do wywaru włożyć głowy z karpia i gotować ok. 20 minut. Odcedzić. Do pozostałego rosołu rybnego dodać wcześniej nasolony filet. Ugotować do miękkości i wyjąć. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Do zupy dodać miód, konfiturę i rodzynki razem z winem, w którym się moczyły. W szklance rozmącić śmietanę z żółtkiem i zabielić zupę. Na talerzu ułożyć pokrojony filet i zalać zupą. 

         
         

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf