Witam serdecznie :) !
1. Po pierwsze nie używać miksera! Absolutnie. Składniki łączymy ręcznie!
2. Jeśli chcesz przygotować muffinki wytrawne, nie dodawaj do ciasta cukru i cukru waniliowego, zwiększ natomiast ilość soli.
3. Składniki suche mieszamy osobno, składniki mokre osobno. I ręcznie :)
4. Łącząc składniki suche z mokrymi, mieszajmy nie koniecznie energicznie ponieważ, im więcej grudek tym lepsze muffinek.
5. Piec w 180 stopniach, ja piekę 20 min w 180 - 200.
6. Foremki mam sylikonowe, nie mam aluminiowej formy z wgłębieniami na papilotki. Sylikonowe formy z ciastem układam nie na blaszce, a na "żeberkach" :)
7. Jeśli dodajemy jakieś składniki do muffiny np. banany, ciasta dajemy do foremki do 2 łyżek. Żeby rosnąc w piekarniku nam nie wylały z formy. Jeśli nie dajemy żadnych dodatków, można dać 3 łyżki ciasta.
Magia Świąt ... to .. Czas nadziei, rodzinnych spotkań, białych marzeń...Czas okiennych wystaw, gdzie mróz jest malarzem...Gdzie przyjemny chłód, śnieg skrzypi pod butami...Wieczorem pod kocem, z ukochaną osobą...Przyozdobiony świerk, Domowa krzątanina, serca jedna migawka ...Na niebie pierwsza gwiazdka...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...